Terug

 
2000 2001 2002 2003 2004
foto's foto's foto's foto's foto's
Best Rijssen Assen Heerde Roden

 

Zomerkamp 2000

Best

Hordes: Bestevaer en Juliana

Teamleiders: Ferao Willem Kuyt en Bagheera Arnold van der Gugten
Leiding: Dholé (Marieke van der Gugten), Chil (Jan Brussee), Rama (Pascal van der Neut, Misja (Jeroen Hessel), Rikki Tikki Tavi (Kees Haasnoot)
Gastleiding: Ko (Joost van der Gugten), Sambhur (Mark Ruis), Darsee (Mark Barnhoorn)
Keukenstaf: Raksja (Janske Francken), Mor (Margreet Francken)

Deelnemers
Bestevaerhorde Julianahorde
Gijsbert van der Bent
Jelmer Bloot
Daan Guyt
Pieter den Hertog
Danny Hoek
Tim Hoek
Elwin Kamminga
Lars Rezelman
Roy van Rijn
Arthur van Rijn
Ruben van Velzen
Jesse de Vreugd
Ricardo van Wanrooy
Roy van der Wetering
Adriaan van der Bent
Jordi de Best
Richard de Best
Yoeri van Delft
Tom Flikweert
Max Flikweert
Nick Glasbergen
Kees Haasnoot
Jouo Paulo Heemskerk
Maarten Hoek
Wouter van ’t Hof
Marin Jonker
Kevin Messemaker
Marco Ouwehand
Dennis Ouwerkerk
Brain O’Neil
Wesley Roox
Dominique Snellenburg
Berend Bastiaan Verdoes

Programma (zomerkamp-CD, Rama Pascal van der Neut)

Thema: "Blair witch project"
Tijdens dit zomerkamp zijn er, zoals altijd weer, een heleboel bijzondere dingen gebeurt. Maar dit keer ging het toch wel een stapje verder. Het gebeurde al bij aankomst. We kwamen aan bij een herberg. En in deze herberg werden we welkom geheten door herbergier Hendrik. Het was een apart figuur, maar hij leek ons wel aardig.
Tijdens een wandeling in het bos werd onze aandacht getrokken door muziek. Wij waren vreselijk nieuwsgierig en slopen in de richting van de muziek. Tot onze grote verbazing stond daar een heks. Ze stond met poeder in de lucht te gooien. We lieten het maar even. De volgende dagen kwamen we er achter dat die heks Blair heette en dat ze op zoek was naar een boek. En je raad het natuurlijk al, wij vonden het boek maar wij hielden dit nog even geheim voor heks Blair, want we wisten nog niet of ze wel te vertrouwen was. Dat het boek bijzonder was, merkten we wel, want we werden avond aan avond opgeschrikt door de slechte tovenaar Maxus en vaak achterna gezeten door zijn trollen. Dat was behoorlijk spannend soms.
Ook gebeurde er vreemde dingen als we weer een spreuk uit het boek hadden gelezen, zoals routes op ramen, borden die verplaatst werden, bomen die warm werden, enz, enz.
Al met al was het een spannende week, maar gelukkig konden we vertrouwen op heks Blair en Hendrik, die wij geholpen hadden met het te pakken nemen van tovenaar Maxus en zijn trollen.
 


Zomerkamp 2001

Rijssen

Hordes: Bestevaer en Juliana

Teamleiders: Ferao Willem Kuyt en Dholé Marieke van der Gugten
Leiding: Chil (Jan Brussee), Bageera (Arnold van der Gugten), Rama (Pascal van der Neut, Misja (Jeroen Hessel), Phaona (Jennifer Hazekamp), Rikki Tikki Tavi (Kees Haasnoot), Jacala (Peter Kralt), Chikai (Thijs Noyens)
Gastleiding: Mang (Jacob van der Mey), Vlitter (Ida van Rijn)
Keukenstaf: Messoea (Mijntje Elsgeest), Raksha (Janske Glasbergen)

Deelnemers
Bestevaerhorde Julianahorde
Jordi de Best
Yoeri van Delft
Thijs Haasnoot
Jouo Paulo Heemskerk
Jamie Houwaart
Elwin Kamminga
Brain O’Neil
Marco Ouwehand
Cor Plokker
Nico Potters
Arthur van Rijn
Stefan de Ridder
Dominique Snellenburg
Jeroen de Visser
Martijn Vooys
Ricardo van Wanrooy
Tim Witteveen
Michiel Wolthaus
Roy van de Wetering
Guido van Beelen
Adriaan van der Bent
Richard de Best
Patrick van Duijn
Mario van Dijk
Nicky van Dijk
Max Flikweert
Tom Flikweert
Daan Guijt
Rick Hazekamp
Kevin Hazenoot
Tim Hoek

Wouter van ’t Hof
Rick Jonker
Gerco Kuyt
Kevin Messemaker
Thomas Meyvogel
Nicolae Mieremet
Dennis Ouwerkerk
Lars Rezelman
Stefan Verdoes
Ruben van Velzen
Maarten van der Oever

Programma (zomerkamp-CD, Rama Pascal van der Neut)

Thema: “het magische zwaard”
Dit zomerkamp hebben we weer iets enorm geks meegemaakt. Niemand zal het geloven, dus zal het maar aangenomen moeten worden van de welpen die mee zijn geweest. We kwamen bij het clubgebouw in Rijssen aan. Daar was nog niets abnormaals te zien, er stond alleen een middeleeuwse poort, maar ja dat kan natuurlijk. We hoopten allemaal op een lekker rustig zomerkamp, waarin we veel tijd hoopten te hebben voor zonnen en lekker uitrusten. Helaas werd deze droom al snel verstoord door een gevecht tussen Koning Gelu en Vampier Lamia. Het gevecht, wat gewonnen werd door Lamia, was 8 eeuwen geleden gebeurd. Wat wij dus gezien hadden, was een blik in de geschiedenis en werd iedere 200 jaar herhaald. Dit was het begin van een spannend avontuur. Gelukkig hebben we weer raad gekregen van de 3333 jaar oude bosdruïde Æternarlis die ons iedere dag een ridder stuurde. De ridders die langskwamen, wilden allemaal proberen om “het magische zwaard” uit de boomstronk te trekken. De ridders die langskwamen waren: ridder Primus, ridder Secundus, ridder Tertius en ridder Quartus. Ridder Primus was de eerste die het probeerde, maar kreeg hem er niet uit. Toen hij het nog een keer wilde proberen, werd hij gegrepen door twee struikrovers van Lamia. De volgende dag gingen we met ridder Secundus mee, om het met hem te proberen, maar tot onze grote schrik zagen we dat Lamia samen met één van zijn struikrovers probeerde om “het magische zwaard” al slijpend uit de boomstronk te krijgen. Dis is hem gelukkig niet gelukt, want het zwaard was (is!) nou eenmaal magisch.
Ook hebben we prinses Aureus ontmoet, zij wilde graag trouwen met de ridder die “het magische zwaard” uit de boomstronk kon trekken. De laatste twee ridders is het ook niet gelukt, dus zaten we behoorlijk met onze handen in het haar. Maar gelukkig kwam Æternarlis ons vertellen, dat hij ontdekt had dat ridder Primus, die nu in de macht van Lamia was, de ridder zou moeten zijn die het zwaard uit de stronk kon trekken. Wij zijn dus, op aanraden van Æternarlis, ridder Primus gaan bevrijden en hij heeft toen het zwaard uit de stonk getrokken.
De volgende avond was het aan ons de beurt om Lamia met zijn struikrover te grazen te gaan nemen. Dat was een zwaar gevecht, maar gelukkig hebben wij die zonder kleerscheuren doorstaan. En is alles weer goed afgelopen.
 


Zomerkamp 2002

Assen, Blokhut de zwervers

Hordes: Bestevaer en Juliana

Teamleider: Ferao Willem Kuyt
Plaatsvervangend teamleider:  Dholé Marieke van der Gugten
Leiding: Chil Jan Brussee, Rama Pascal van der Neut, Rikki T. T. Kees Haasnoot, Misja Jeroen Hessel, Phaona Jennifer Hazekamp, Chikai Thijs Noyens, Kigo Marten Jan van Rijn, Sona Laura Hazekamp, Jacala Peter Kralt, Sahi Linda Verdoes
Gastleidng: Bagheera Arnold van der Gugten, Vlitter Ida van Rijn
Keukenstaf: Messoea Mijntje Elsgeest,  Marjolein van Ruiten

Deelnemers
Bestevaerhorde Julianahorde
Mark Beeloo
Jordi d. Best
Thijs Haasnoot
Jeffrey  Heemskerk
Jouo P. Heemskerk
Tim Hoek
Elwin Kamminga
Eric Olthof
Brian O’Neill
Marco Ouwehand
Cor plokker
Arthur van Rijn
Bart van Rijn
Simon schaap
Jeroen de Visser
Martijn Vooys
Cees de Vreugd
Ricardo v. Wanrooy
Tim Witteveen
Michiel Wolthaus
Guido  v. Beelen
Wouter Beeloo
Richard d. Best
Max Flikweert
Tom Flikweert
Daan Guijt
Rick Hazekamp
Kevin Hazenoot
Willem den Hertog
Rick Jonker
Rick Kalee
Jelle Korndorffer
Gerco Kuyt
Kevin Messemaker
Thomas Meyvogel
Tim Ouwehand
Maarten Paauw
Lars Rezelman
Ruben v. Velzen
Ben Versteeg

Programma (zomerkamp-CD, Rama Pascal van der Neut)

Thema: “de verloren tijd”
We waren op zomerkamp in Assen en op het kampterrein was niets te zien. Maar tijdens het spelen van het spel in het bos zagen we een man over het pad rennen. We liepen naar hem toe en vroegen wat er aan de hand was. Hij vertelde dat hij professor Cronus was en dat hij uit het jaar 2130 kwam. Hij was in 2002 beland door zijn zelf gebouwde tijdmachine. Hij nodigde ons uit om te komen kijken naar zijn machine. Wij vonden dit leuk en gingen ’s avonds naar hem toe om een kijkje te nemen bij zijn machine, maar toen hij hem aan had gezet ging er iets fout, er kwam rook uit en ook 7 personen. Ze namen de professor mee en verdwenen in het donker. De volgende dag kwam er een heks aangelopen. Het bleek heks Blair te zijn en zij vertelde dat de grootste slechteriken uit de tijdmachine waren gekomen. Het waren: Maxus, Saxegaar, Jolien013, Khodiné en Ali Baba. ook de goede indiaan Mahki Moteh kwam uit de tijdmachine. Mahki Moteh deed alsof hij slecht was, maar gelukkig hielp hij ons. Heks Blair vroeg ons om haar te helpen de professor te bevrijden en de slechteriken terug te sturen naar hun eigen tijd. Natuurlijk wilde wij dit, maar dat ging niet zomaar. We werden een keer omsingeld door 3 slechteriken en Mahki Moteh. We konden toen gelukkig ontsnappen. Een paar avonden later werden we weer opgeschrikt door Maxus, Saxegeaard en Ali Baba. Ze wisten zelfs twee welpen te pakken. Maar gelukkig was Mahki Moteh er en kwam heks Blair uit een cirkel van licht en konden de welpen bevrijd worden door een toverspreuk en poeder.
Donderdag zijn we samen met de heks en de indiaan op pad gegaan om de professor te bevrijden. Dit lukte en ’s avonds hebben we alle slechteriken te pakken genomen en heeft professor Cronus iedereen weer terug gestuurd naar zijn of haar eigen tijd.
  
Zomerkamp 2003

Heerde

Hordes: Bestevaer en Juliana

 

Teamleiders: Ferao Willem Kuyt en Dholé Marieke van der Gugten
Leiding: Chil (Jan Brussee), Rama (Pascal van der Neut, Misja (Jeroen Hessel), Phaona (Jennifer Hazekamp), Rikki Tikki Tavi (Kees Haasnoot), Kigo (Marten Jan van Rijn), Sona (Laura Hazekamp), Sahi (Linda Verdoes),
Jacala (Peter Kralt)
Gastleidng: Mang (Jacob van der Mey), Tha (Peter van Duijn), Chikai (Thijs Noyens), Mor (Myrthe …), Vlitter (Ida van Rijn)
Keukenstaf: Messoea (Mijntje Elsgeest), Wontolla (Marjolein …)

Deelnemers
Bestevaerhorde Julianahorde
Mark Beeloo
Rens van de Burg
Maarten van Duijn
Bas Guyt
Jeffrey Heemskerk
Arno Kamminga
Max van der Mey
Eric Olthof
Bart van der Plas
Bart van Rhijn
Simon Schaap
Jeroen de Visser
Martijn Vooys
Ricardo van Wanrooy
Gerard de Wilde
Michiel Wolthuis
Ruben Zitman
Ruben van Beelen
Wouter Beeloo
Killian Bijster
Raymond van der Gugten
Daan Guijt
Dennis Hager
Rick Hazekamp
Kevin Hazenoot
Willem den Hertog
Rick Kalee
Ben Klunder 
JelleKorndorfer
Gerard van Leeuwen 
Jop van der Mey
Kevin Messemaker
Brain O'Neil
Sjoerd van der Oever
Tim Ouwehand
Maarten Paauw
Pim Spierenburg
Aras van Velzen
Ruben van Velzen
Ben Versteeg 
Nico Zoutenbier
Rick Zoutenbier
Wytse Schaap

Programma  (zomerkamp-CD, Rama Pascal van der Neut)

Thema:“Batman en de kunstige misdaad”
Echt een waanzinnig gaaf zomerkamp hebben we meegemaakt. Het avontuur begon al in Katwijk, toen wij allemaal een uitnodiging thuis gestuurd kregen. Daar zijn we op ingegaan en naar Heerde gereisd. Eenmaal in Heerde aangekomen, was er niets geks te zien, behalve het bord van het clubhuis “de Kave”, maar dat was niet zo gek, omdat dit ook al in de uitnodiging stond. We hoopte weer eens op een rustig zomerkamp, maar niets was minder waar, want we werden opgewacht door Butler Alfres. Later kwam Bruce Wayne en zijn vriend op bezoek en tijdens hun bezoek ging de speciale rode telefoon. Ze verdwenen zonder iets te zeggen. En even later kwamen ze terug, maar… het waren ze niet, het waren Batman en Robin. Er bleek een schilderij gestolen te zijn en dat gingen ze oplossen. Wij wilden mee helpen, maar ze vonden onze hulp niet nodig. De volgende dag kwamen ze terug en vertelde dat ze een raadsel gevonden hadden en dat ze toch graag wilden dat wij ze hielpen. Wij besloten dit te doen en gingen op weg om het schilderij terug te krijgen. De eerste poging mislukte, maar de tweede poging (de dag erna) was een succes. Het was alleen jammer dat de slechteriken uit het clubhuis een ander, duurder schilderij hadden gestolen. Wij waren vast besloten om samen met Batman en Robin het tweede schilderij terug te halen, maar erg makkelijk ging dat niet. Vooral ook omdat de Penguin en de Joker het voor elkaar kregen om Batman en Robin gevangen te nemen. Het werd er niet makkelijker op, want ook Catwoman, de Riddler en Poison Ivy gingen zich ermee bemoeien. We werden zelfs een avond omsingeld door al deze slechteriken, want ze wilden geld zien. Gelukkig konden we ontsnappen en via butler Alfred de hulp inroepen van Batgirl. Deze kwam al snel aangefietst en hielp ons eerst om Batman en Robin te bevrijden en daarna snel te ontsnappen. Toen hebben we met Batman, Robin, Batgirl en butler Alfred een plan gemaakt om de slechteriken te gaan pakken. Na een zware training waren we er ’s avonds klaar voor. We hebben alle slechteriken meegenomen en ze meegenomen naar “de Kave”. Daar hebben we ze door middel van de DuplexOntslechtingsInductieMagneet ontslecht.
We werden door Batman en Robin gevraagd om er de volgende avond een feest van te maken en dit hebben wij dan ook gedaan, want daar waren we echt aan toe!

 .


Zomerkamp 2004

Roden

Hordes: Bestevaer en Juliana

Teamleiders: Ferao Willem Kuyt en Dholé Marieke van der Gugten
Leiding: Chil (Jan Brussee), Rama (Pascal van der Neut, Misja (Jeroen Hessel),
Phaona (Jennifer Hazekamp), Rikki Tikki Tavi (Kees Haasnoot), Kigo (Marten Jan van Rijn), Sona (Laura Hazekamp), Sahi (Linda Verdoes)
Tha (Peter van Duijn), Baloe (Kevin Hazekamp)
Gastleidng: Chikai (Thijs Noyens), Ko (Joost van der Gugten), Drassie (Jeanette Ronkers)
Keukenstaf: Messoea (Mijntje Elsgeest), Wontolla (Marjolein …)

Deelnemers
Bestevaerhorde Julianahorde
Mark Beeloo
Jeroen van der Bent
Frank Berkheij
Matheus Binnendijk
Rens van der Burg
Maarten van Duijn
Mark de Groot
Bas Guyt
Richard Heemskerk
Mitchell Heemskerk
Arno Kamminga
Max van der Mey
Ryan van der Oever
Bart van der Plas
Cor Plokker
Bart van Rhijn
Louis Vennix
Daan van Vliet
Martin de Vreugd
Michiel Wolthaus
Thijs Zandbergen
Ruben Zitman
Ruben van Beelen
Wouter Beeloo
Aron Binnendijk
Killian Bijster
Raymond van der Gugten
Rick Hazekamp
Willem den Hertog
Rick Kalee
Ben Klunder
Jelle Korndorffer
Jop van der Mey
Willem Nagtegaal
Sjoerd van der Oever
Nick Ouwehand
Tim Ouwehand
Rik Ouwehand
Maarten Paauw
Niels van der Plas
Jesse Smit
Michiel Smit
Lennard Smit
Pim Spierenburg
Floris Stokkers
Aras van Velzen
Ben Versteeg
Rick Zoutenbier

Programma  (zomerkamp-CD, Rama Pascal van der Neut)

Thema: “de zeeroversschat van kapitein Roodoog”
Na een gezellige busreis kwamen we aan in Roden. Omdat de bus niet helemaal bij het kampterrein kon komen, moesten we nog een stukje door het bos lopen. Daar kwamen we een beetje vreemd uitzien persoon tegen. Hij liep wat heen en weer en keek goed om zich heen. We besloten maar weer verder te gaan.
Later kwamen we er achter dat die persoon matroos Gun was. Samen met bootsman Berend, kapitein Blauwbaard en dochter Morgenstond waren zij in “ons” bos op zoek naar de schat van kapitein Roodoog. Blauwbaard had deze schat nodig. Hij wilde de schat namelijk terug geven aan de koning, van wie deze schat oorspronkelijk was.
Maar zij waren niet de enige! In het bos liep namelijk ook de enge kapitein Driepoot met zijn levensgevaarlijke zeerovers Magda, Smee, Long John en Le Chuck rond. Deze piraten waren ook op zoek naar de schat en vielen ons voortduren lastig.
Natuurlijk boden wij kapitein Blauwbaard aan om te helpen. Na even twijfelen besloot Blauwbaard toch maar van onze hulp gebruik te maken. Om de schat te kunnen vinden hadden we de schatkaart nodig. Deze bestond echter uit drie delen. De drie delen waren verdeeld en nu in het bezit van Blauwbaard en Driepoot. Er was ook nog een derde deel, maar die was zoek. Na enkele dagen in het bos gespeeld te hebben, vonden wij tot onze grote verrassing het derde deel.
De rest van het kamp hebben we iedere dag weer spannende dingen beleefd. Van ontvoerde leidingsleden tot spannende achtervolgingen.
Ook zijn we woensdagavond door Neptunus gedoopt. We kregen allemaal een drankje en blauw spul in ons haar.
Uiteindelijk is het gelukt om alle drie de delen van de schatkaart bij elkaar te krijgen. We hebben toen de prachtige schat gevonden. Deze bestond uit allerlei gouden spulletjes.
Toen moesten we alleen nog kapitein Driepoot en zijn bemanning nog zien te vangen. Dit gebeurde donderdagavond. Na een lang, zwaar en spannend gevecht hebben we ze te pakken gekregen en meegenomen naar Neptunus. Hij heeft ze door middel van een vies drankje ontslecht.
Op de laatste avond hebben we een groot feest gehad, waarmee alweer een einde kwam aan dit superleuke zomerkamp.