Terug naar Dorus Rijkers

 
2000 2001 2002 2003 2004
foto's foto's foto's foto's foto's
Westeinder Vinkeveen Reewijk Westeinder Alkmaar

 

Zomerkamp 2000

Westeinder plassen

Schipper: Wilco Sip
Stuurlieden: Jan Willem van de Giessen
Opperbootslieden: A-J van Duijvenbode, Maarten Kreft, Michiel Brouwer
Schouw 16, Zwalleker, ’t Skip (+ 8 PK)

Neptunus: Martin Ouwehand
Trawanten: Wilco Sip, Albert-Jaap van Duijvenbode

Spechten Sperwers Valken
Gerwin Sip 
  (Gerwinius, is twee dan niet genoeg)
Ben Meijer 
Addie Zandbergen
  (Bladdie Elroy) 
Jeffrey Heckman
  (Jeffie comeback)
Frank Impthorn
  (Franklin, wenne ken ik nie)
Robbert van der Marel 
  (You’ve got 2 KICK it, before u LIK it)
Daniel Brouwer
Peter van Klaveren
  (Pettie smart)
Matthijs van Duijvenboden 
  (Matthees, Big-smile Iron-face)
Jeroen Hoek 
Jan-Willem Kooyman 
Jaap Kreft 
Vlet  Vlet  Vlet 
Vletten: 179, 533, 960, Butskop (van de Juliana)
(kasboek en reconstructie door de leiding 2003)
Zomerkamp 2001

Vinkeveense plassen, 6-16 augustus

Schipper: Wilco Sip
Stuurlieden: Jan Willem van de Giessen, A-J van Duijvenbode
Opperbootslieden: Maarten Kreft, Michiel Brouwer
Kookstaf: Corine Barnhoorn, Kim Ouwehand
Schouw (van Wilde vaart), (+ 15 PK), ’t Skip (+ 8 PK en 9,9 PK Leif Erikson), Frikkebol

Neptunus: Martin Ouwehand
Trawanten: Rens van Rijn, Joan Schüller
 
Spechten Sperwers Arenden Valken
Gerwin Sip 
Ben Meijer 
Addie Zandbergen
Marcel Driebergen
  (Redneck) 
Danny Hoek 
  (Danny Doe-nie)
Frank Impthorn 
Mark van Duijn 
Maarten Hoek 
  (toontje lager) 
Floris van der Plas
  (Zakloper)
Peter Kralt 
  (Petra, je denkt ook aan alles)
Robbert v/d Marel
Jeroen Hoek
Peter van Klaveren
Erik Rotteveel
  (van bulls-eye tot maakt geen lawaai)
Matthijs v Duijvenboden
Jaap Kreft 
Daniel Brouwer 
Christiaan Hoek 
  (dokter tent-pen) 
Jelmer Bloot 
  (JFK, Jelmer Fanta Kots) 
Vletten: 179, 533, 960, Bruinvis (van de Bestevaer)
(kasboek en reconstructie door de leiding 2003)
 


Zomerkamp 2002

Reeuwijkse plassen, 19-26 augustus

Schipper: Wilco Sip
Stuurlieden: Maarten Kreft, A-J van Duijvenbode, Michiel Brouwer
Opperbootslieden: Matthijs van Duijvenboden, Gerwin Sip
Zwalleker, ’t Skip (+ 8 PK), Frikkebol

geen doop(elingen)
 
Spechten Valken
Ben Meijer 
Daniel Brouwer 
Addie Zandbergen 
Peter Kralt 
Marcel Driebergen
Jeroen Hoek
Jaap Kreft
Maarten Hoek
Jelmer Bloot
Vletten 179, 533, 960, leenvlet van Bestevaer
(kasboek en reconstructie door de leiding 2003)

Programma: (leiding, 2003)

Tijdens de trektocht hebben de leidingsleden, Gerwin, Maarten en Matthijs boodschappen gedaan in het getto van Alphen aan de Rijn maar  gelukkig had Gerwin een mes bij zich. Daarvoor had Matthijs al een eend gevangen. Toch besloten we ‘’normale’’ boodschappen te kopen in de winkel. Tijdens de trektocht ging de motor kapot van de bijvaarboot. Wilco en AJ hebben driekwart van de reis moeten jagen met het mast-loze Skip.

Tijdens spelletjes in de squad stortte de tent opeens in door de hevige regenval. Jelmers spullen waren nog droog maar Maarten Hoeks slaapzak was nat. Er was geen dropping, geen bonte avond. De dochter van de beheerster viel bij velen wel in de smaak.
Vanwege ziekte kwam Daniel later, ging Michiel tijdelijk naar huis en heeft Maarten een dag op bed gelegen.
Skinborden met de surfplank.
Vaak ‘s avonds diverse squadspelen gedaan: dobbelen, het woordenboekspel, hints, etc. etc. Daar een hoop nieuwe woorden geleerd. ‘’Flamoes, …, …" dankzij Jelmer.
Ook een keer het dierengeluidenspel gedaan. De leidingsleden verstopte zich in de bossen achter het kampterrein, waarna de jongens op zoek gingen naar de diverse geluiden. Dit was een hoogtepunt.
Er was niet alleen waterschade door regen, maar ook de zwaardkast van de 960 was lek. Deze is gerepareerd in een jachthaven, gratis op de kant getakeld door een gescheiden, bierdrinkende levensgenieter en tevens rijke man.
Matthijs vond de keren dat hij samen met Wilco boodschappen mocht doen erg leuk. Vooral omdat de auto van Wilco zo’n lekker geluidje heeft. In de bochten, tijdens het remmen en optrekken gaf Wilco vocale steun aan z’n auto.
De leiding kwam regelmatig in conflict met Gerwin, want hij liet trouw zijn alarm om half 7 ‘s ochtends afgaan, terwijl dit helemaal niet nodig was.

Op zaterdagmiddag was het kampterrein vol geregend. Geluk bij een ongeluk, mochten we door de regen het lokaal gebruiken, plus de keuken. Wilco heeft hier een overheerlijke pannenkoekmaaltijd voor ons gemaakt. Zaterdagavond is de beslissing genomen het kamp te stoppen. Alle ouders werden gebeld, die de volgende dag de jonge jongens hebben opgehaald.
Maandag met het kader en de leiding naar huis gevaren. Op de terugweg in de sleep werd het laatste middagmaal verdeeld over de boten: iedere boot een plaat. Er was weinig lekker hartig beleg en tot overmaat van ramp liet Michiel ook nog het laatste bolletje smeerworst in de sluis van Gouda vallen.
 


Zomerkamp 2003

Westeinderplassen

Schipper: Maarten Kreft
Stuurlieden: Michiel Brouwer, A-J van Duijvenbode
Opperbootslieden: Matthijs van Duijvenboden, Gerwin Sip, Dirk-Jan Kuijt
Schouw 16, Zwalleker, ’t Skip (+ 8 PK)

Neptunus:  Martin Ouwehand (op de  der maand)
Trawanten: Wilco Sip, Dirk-Jan Kuijt
 
Spechten Sperwers Valken
Ben Meijer 
Daniel Brouwer 
Maarten Hoek 
Robert-Jan Scholte 
   (gebruind lijf tot huiswijf)
Elwin Kamminga 
   (Spieter, spetter spater, als een vis in het water)
Jaap Kreft 
Erik Rotteveel 
Marcel Driebergen 
Floris van der Plas 
Tim Hoek 
   (Van grote bek tot oogje lek)
Jeroen Hoek
Jelmer Bloot
  (van hippe smurf tot potige)
Peter Kralt
Gerco Kuijt
  (Praetje visserij, tot krijg ik er nog wat bij??) 
Lars Rezelman
  (Henk en Lars, wie zit wie nou dwars?)
Veltten: 533, 960, 1504, 550?
(kasboek en reconstructie door de leiding 2003)

Programma: ( leiding 2003)

Zondag.  Met de leiding werd de wacht gehouden op ’t Troephuis. Op mooie zomerse dagen is er vaak overlast van zwemmende kinderen vanaf de punt van Rijnsburg.

Maandagochtend.  We waren al erg vroeg klaar met de laatste voorbereidingen en het inladen van alle persoonlijke spullen. Het wachten was daarom op de ouders, voor de uitzwaaiscène. Gezamenlijk openen en eindelijk was het moment daar, hier wachten velen het hele jaar op: “10 dagen verlost van de ouders!”
Maarten, Michiel en Gerwin voeren alvast vooruit met de sleep. Dirk-Jan en Matthijs waren de gelukkigen om met ’t Skip de trektocht in de gaten te houden. AJ kwam later, op de fiets, naar het kampterein, in verband met de studie.
Het was die dag al heel erg warm en het zou in de loop van de week alleen maar warmer worden. De wind was ons ook al niet gunstig gezind. Dus te warm om te roeien of jagen en ook geen goede zeilomstandigheden. Dan maar sleepjes vragen. Tijdens de middagpauze kwam de ware Dirk-Jan naar boven. Een echte kapper. Met een botte verbandschaar en een hoop inspiratie toverde hij een heuse hanenkam op het hoofd van Peter Kralt.
Uiteindelijk was iedereen ruim op tijd op het kampterrein waardoor voor het donker alle tenten netjes overeind stonden.

De rest van de week heeft het weinig gewaaid, waardoor er geen zeilspelen mogelijk waren. De pret in het water was des te groter. Er is heel veel gezwommen en er zijn leuke zwemspelen gedaan. De angst van de leiding voor blauwalg werd gelukkig geen waarheid. Op verschillende plaatsen in Nederland was al een zwemverbod afgekondigd, maar op de grote Westeinderplas was geen gevaar.
Op de momenten van vrije tijd werd er fanatiek gevist door een aantal. Er was zelfs sprake van een competitie in het vangen. De scores liepen nogal uiteen. Eén vis voor Elwin, Michiel en Maarten tot wel 19 voor Dirk-Jan en zelfs 21 voor Gerwin.
Bij de leiding (ook bij de leden maar dat viel minder op) werd nog een baardgroei-competitie opgestart. Door vroegtijdige opgave van Michiel bestond de top drie uit Dirk Jan, Maarten en Matthijs. Wie er bij de leden gewonnen heeft is nog steeds niet bekend.

Op vrijdag het zogenaamde passagieren. Naar het dorp dus … de snoepvoorraad weer aanvullen. Na 6 dagen zonder ouders op een eiland was dit voor velen een soort terugkeer in de beschaving. Bij terugkomst op het kampterrein werden de jongens verrast door het bezoek van Neptunes. Voor de leiding was dit een iets minder grote verrassing, zij hadden hem namelijk die ochtend al gesproken via de telefoon en wisten van zijn komst. Neptunes had dit jaar erg leuke opdrachten voor de dopelingen. Turks sumo-worstelen was toch wel het hoogtepunt. De doopdrank was niet voor iedereen even lekker. Het afwassen van de modder en olie na afloop weer wel.

Zaterdagavond hebben we het, inmiddels beruchte, Chaos 3-spel gespeeld. De bakken moesten al roeiend goederen smokkelen tussen een aantal eilandjes door en hierbij niet getikt worden door de leidingboot. Later op de avond, het werd steeds donkerder, liet het richtingsgevoel bij sommige bootsen hen in de steek. Een boot wist zelfs te verdwalen door in plaats van naar de kleine Poel, richting de Ringvaart te varen. Een zoektocht van 2,5 uur in zeer dichte mist en een stel ongeruste leidingsleden was het gevolg.

Zondagochtend naar de kerk. Tijdens deze speciale jeugddienst voelden sommige zich iets te veel op hun gemak. Lars ging zelfs tijdens de dienst naar voren, toen de dominee vroeg of de kinderen uit groep 8 (van een school uit Aalsmeer) een traktatie op kwamen halen. Na een kopje koffie in het parochiehuis en het gebruik maken van een (echte) schone wc kwamen we weer terug naar het kampterrein voor een grote schoonmaak.
De ouders kwamen die middag. Ze werden rondgeleid, kregen alles te zien en werden bijgepraat. Daarna de hele middag zwemmen.

Maandag op dinsdagnacht werd er in de boten geslapen. Op een kleine plas voorbij de Brasem werd er een mooi plekje gezocht, de boten aangelegd en van de drie vletten een mooie, grote tent gemaakt. Koken en slapen in de boot, voor veel jongens een hele ervaring.

In de laatste dagen van het kamp is er afgevaren voor de roei- en zeilinsignes. Bij beide groepen was het niveau erg hoog. Een honderd procent score en de leiding 8 insignes armer.
Lars heeft tijdens het kamp zijn tweede ik gevonden. Overdag een gewone, lieve jongen. ’s Nachts kwam tot ieders grote verbazing het beest ‘Henk’ in hem los. De wildste verhalen over de meest dubieuze onderwerpen kwamen bij Henk naar boven. Jeroen had af en toe iets te veel praatjes en dacht alles te kunnen maken. Samen met zijn medebootsman Ben zou hij vertrekken als lid na dit kamp. Zij vonden zelf dat ze geen respect meer hoefden te tonen voor de leiding, dit omdat “ze er toch werden afgetrapt.”
De leiding voelde dat er een duidelijk statement gemaakt moest worden en zodoende leverde dat Jeroen een nat pak op, om 02.00 uur ’s nachts wel te verstaan.

Tijdens de bonte avond was de imitator-verkiezing het klapstuk. Een strenge jury met Matthijs, Lars en Daniel beoordeelde de vele imitaties van Ben, Jeroen en Gerwin. Uiteindelijk werd Gerwin verkozen tot meest waardeloze imitator van 2003. Als afsluiter een serenade door Matthijs en Michiel die niet bij iedereen in goede aarde viel.

Het afbreken van het kampterrein ging erg snel en voorspoedig. Zo snel dat de jongens nog 1,5 uur vrije tijd over hadden voordat ze werden opgehaald door ouders. Dus, heel origineel… we gingen zwemmen.
Marcel vond waarschijnlijk dat het kamp, met een dokterbezoek, iets te tam was verlopen. Dus besloot hij in de allerlaatste 20 minuten van het kamp met zijn rug op een paal van een zwemsteiger te vallen. Na een bliksembezoek aan de dokter bleek het allemaal gelukkig mee te vallen.
De jongste jongens werden die middag allemaal opgehaald door de ouders. De leiding kon nu eindelijk gaan genieten van hun welverdiende rust. De laatste (wilde) avond met de kaderleden en vooral de terugreis zijn goed verlopen. Al met al mogen we terugkijken op een zeer geslaagd kamp!!!
 


Zomerkamp 2004

Alkmaarse Plassen, De Stierop 2 - 14 augustus

Schipper: Maarten Kreft
Stuurlieden: Michiel Brouwer, A-J van Duijvenbode, Matthijs van Duijvenboden
Opperbootslieden: Gerwin Sip, Dirk-Jan Kuijt, Jeroen Hoek, Ben Meijer
Bezoekers: Dik Parlevliet (filmen)
Schouw 14 en 16, Zwalleker, 1016 leenvlet BV (+ 8 PK)

Neptunus:  Martin Ouwehand (op de 7e der oogstmaand)
Trawanten: Wilco Sip, Albert-Jaap van Duijvenbode.
 
Spechten Sperwers Arenden Valken
Erik Rotteveel 
Peter Kralt 
Tim Hoek 
Alexander van Zetten
  (Smarty Stresskip)
Dirk van der Plas 
  (Het verbazingwekkende pisjong)
Jaap Kreft 
  (Bij hem wil je niet zijn, want daar is het niet fijn)
Marcel Driebergen
Bart Messemaker
  (Slome Smiley)
Lars Rezelman 
Daniel Brouwer
  (Het wijf van die lange)
Maarten Hoek
Robert-Jan Scholte
Elwin Kamminga
Hein Schaap
   (Bij Hein moet je zijn, want daar is het fijn)
Jelmer Bloot 
Floris van der Plas
Glenn Kromhout 
  (Klerenkast in een notendop)
Vlet 533, 960, 1504, 1505

Gegevens: