Zomerkampen van de Abel Tasmanwacht


Terug naar Abel Tasman

2000-2002 geen gegevens 2003 2004
Loosdrecht Biesbosch

 

Zomerkamp 2003

Loosdrecht
 

Programma: (Abeltje)

Je kan het je vast allemaal nog wel herinneren, die lange zware trektocht met jullie vletjes roeiend en jagend van Katwijk naar Loosdrecht. Jullie moesten wel want er was nergens wind. De meesten van jullie waren helemaal kapot bij aankomst. Dan denk je dat je het allemaal gehad hebt en dan wordt je zomaar gedropt en kom je pas om 6 uur ís ochtends terug op het kampterrein, eerst maar eens lekker slapen.
Gelukkig, dat was het dan wat betreft de vermoeiende programma onderdelen. Lekkere thema spellen rondom de Grieken en Romeinen afgewisseld door lekker zwemmen want joh wat hadden we mooi weer. Het moordspel was ook een groot succes, jullie hadden de intriges binnen het paleis van Cesar en Cleopatra al snel op een rijtje.
Omdat we samen met de Julianawacht op kamp waren, waren een hoop dingen anders. Zo was het dopen erg leuk, de ouderdag bestond uit een heuse BBQ wat een groot succes was en de bonte avond met allerlei scetches en quizen was iets wat wij van de Abel nog nooit hadden gedaan.
Al onze lof gaat uit naar de mensen van de Julianawacht die ons van de Abel een hoop geleerd hebben en ons een superzomerkamp hebben laten meemaken.
 


Zomerkamp 2004

Biesbosch
 

Programma: (Abeltje)

Na een ruige tocht over de grote rivieren, een bijna kokende motor en heel wat regen kwamen het kader en de leiding aan in de BiesBosch om daar het jaarlijkse zomerkamp voor te bereiden. Het kostte wat moeite maar dan waren we er ook klaar voor.

Maandag arriveerde ook de rest van de wacht en konden we los. Eerst een slordige dropping op een eiland waarna het kader erg leuk ging doen en de leiding een aardig tijdje liet wachtten terwijl men op 100m afstand van het kampterrein lag.
De vondst van goudstukken leek de leiding te overvallen met ongeluk. Een losgeslagen sleper, Marc Vooys die in het water keilde en nog meer van dat. Is het goud vervloekt??? Regelmatig strandden er vreemde snuiters die beweerde meer te weten maar het schoot maar niet op. Tot op de dag van de trektocht waar, na een stevig gevecht enkele goudblokken weggespeeld werden.

De trektocht verliep daarna ook goed, de wind maakte onze zeilen bol staan en we waren ruim op tijd in de haven van Geertruidenberg. Na een avondwandeling naar de Amer centrale, waar overgens kolen worden verbrand en Green Peace twee weken later in de koeltoren was geklommen, hebben we overnacht om de volgende dag terug te keren naar ons mooie kampterrein.

De ouderbezoekdag, het weer zat niet mee en ook de barbecue wildde niet echt opschieten maar de meesten van ons waren al lang blij dat ze pappa en mamma weer zagen.

Het overgebleven goud leek zijn vloek weer over het kampterrein te doen donderen en het kader ging dan ook uit hun pan. De jeugdleden moesten hun uiterste best doen om al zeilend achter hen aan te gaan en de kaderleden te stoppen van hun idiote plan om naar huis te zeilen met de schouw. Na een anonieme tip kon het goud later die week dan eindelijk begraven worden en met succes.

De volgende dag wistten een hoop van jullie een insigne te bemachtigen waarop we ons te goed deden aan een broodje shoarma en het glas geheven werd op een iet wat nat en voor enkelen wat vermoeiend zomerkamp maar bovenal zeer gezellig AT-zomerkamp. De leiding kan dan ook zeggen dat het trots is op een ieder, het zij voor het toch doorbijten, het halen van een zeil of roei-insigne of het moedig legen van de HUDO.

De terugtocht deed net als de heenreis Pieter het zweet nog even doen uitbreken met wat slecht weer, Stefan die de boeg van een binnenvaarder wilde zoenen, het anker van de sleper dat op de Gouwe over boord viel en de sleper die op de Kaag weer wat warm begon te worden maar enkele uren later zat het er al weer op, het zomerkamp 2004.

We hopen dat iedereen het naar hun zin heeft gehad en volgend jaar weer mee uitvaart richting andere ruige wateren ver van ons bedje in
Katwijk,

AHOI!!!