Zomerkampen van de Abel Tasmanwacht

Terug naar Abel Tasman

1990-1998 geen gegevens 1999

Zomerkamp 1999

Biesbosch
 

Programma: (Abeltje)

Ik denk dat ik voor velen spreek wanneer ik zeg dat ook dit jaar het zomerkamp weer een succes was. Ons kampterrein had een mooie ligging en het weer zat ook mee wat betreft de zon dan, want de wind was zo nu en dan wel wat hard zodat bij het zeil- en roeiexamen er maar weinig waren die slaagden. Dit hopen we dit najaar recht te trekken. Het thema India kwam ook goed tot zijn recht al moesten er wel aanpassingen gemaakt worden aan de spellen, er werd veel gezwommen.

Tijdens de heenreis van het kader en de leiding was er sprake van een tegenvaller van 2 minuten die er voor zorgde dat we toch een overnachting moesten maken, de terugreis werd wel gehaald in één dag. Wat wel lekker was, want na twee weken slaap je toch wel weer lekker in je eigen bed. Over twee weken gesproken, er was soms weleens iets te merken van heimwee, maar met ons drukke en leuke programma was dat vaak maar van korte duur, bovendien is het altijd wennen als je voor het eerst twee weken op kamp gaat.

Het was andere wachten ook al opgevallen dat de Biesbosch een perfecte omgeving vormt voor een zomerkamp en dan komt de Abeltrots naar boven, want onze vlaggenmast moest natuurlijk hoger zijn dan die van de anderen. Ook was er bij de andere wachten belangstelling voor onze toch wat ruige manier van het dopen van de nieuwe leden. Want normaal wordt er s ochtends gedoopt, dus één uur s nachts was wel iets nieuws. Ja, het was goed te merken dat de jongens toch best wel moe zijn na een drukke dag, de reactie op het gerammel met deksels en geschreeuw van de leiding viel niet echt in de smaak geloof ik, maar ja, je moet er wel iets voor over hebben om zeeverkenner te worden.

Er zijn ook onderdelen van het programma in de soep gedraaid, zo ging het bioscoopje in Geertruidenberg niet door omdat er een verbouwing aan de gang was, een tegenvaller dus. Wat wel een succes was, was de ouderdag, al bestond er wel wat verwarring over de oppikplaats maar dat was snel opgelost. Nadat iedereen bevooraad was is er heerlijk gezeild, gezwommen en koffie gedronken. Ja het was weer gezellig.

Ja en dan breekt de dag voor vertrek aan, alles afbreken en alvast de schouw inladen en dan s avonds de bonte avond oftewel barbequen, en dat zal je altijd zien dan begint het te regenen dus hadden we een binnenbarbeque. De insigne uitrijking, die was dus erg kort, want zoals eerder gezegd zat het weer bij het examen tegen en was er iets te weinig instruktie gegeven. En daarna was er zoals altijd nog het onderdeel waarbij de jongens die voor het eerst op kamp zijn ns flink in de zeik genomen worden. De volgende dag was het vroeg op om ook de rest af te breken, inpakken en in  te laden daarna was het kader samen met de leiding vertrokken om zo vroeg mogelijk thuis  te zijn, wat was gelukt. De leden zijn door de Bestevear aan wal gezet en dat was het dan het zomerkamp.
India 1999.